Odpověď na tuto zdánlivě jednoduchou otázku není bohužel tak úplně jednoduchá.
Bylo by krásné a jednoduché, kdybychom uměli dát pro každou osobu 1 kus masa o váze 100g z každého druhu. Bohužel toto nejde zaručit u každého druhu masa (krájí se to ručně z velkého kusu masa a jsou tam také kosti) a proto jsou některé položky počítány na váhu a některé na kusy.
Je to tak, že např. jeden kousek žebírka se váhově pohybuje někde mezi 90g - 150g, Což znamená, že pokud máte v objednávce 10 porcí žebírka, budete mít celkovou váhu všech žebírek 1 kg (1 porce=100g). Pravděpodobně dostanete ve skutečnosti třeba pouze 7-8 kousků žebírek.
Podobně je tomu také u kolen a krkovičky. Proč tomu tak je, máme detailně popsáno u každého druhu masa v objednávkové tabulce pod symbolem "i".
Důležité je uvědomit si, že samotný fakt, že počty kousků masa nesouhlasi s počtem osob u stolu ve většině případech zákazníkům nevadí, protože ne všichni chtěji jíst každý druh masa. Někdo třeba nemá rád koleno, a tak si ho nevezme, nebo si třeba jenom kousíček uškubne (maso je po upečení měkké a dá se jednoduše rozdělit). Celkově je toho dost a tak se všichni nějak podělí podle svých priorit. Problém Vám může nastat pouze v případě, že opravdu chcete korýtko rozdělit mezi všechny hosty spravedlivě a každému dát kousek z každého masa. Takto to dělá asi málokdo, ale měli jsme případy, kdy si korýko na pracovišti rozdělovali kolegové mezi sebou do krabiček. V takovém případě, pokud to víme předem, jsme schopni napočítat na korýtko kousky masa přesně (v omezené míře).